A Chocorino honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Kakaóbab termékek

Kakaóbab termékek

A kategóriában 3 termék van.
ár
név
dátum
Szűrési feltételek: Az ár legalább 0 Ft. Az ár legfeljebb 0 Ft.

Termékeink

Mi fán terem a kakaóbab?

Mi fán terem a kakaóbab

Inkább mag, mint bab

A kakaóbab a kakaófa termésének a magja. Egyik különlegessége, hogy a termései jellemzően nem az ágakon, hanem a fa törzsén nőnek, esetleg az ahhoz közeli erős ágakon. Ebben található gyümölcsönként 40-60 kakaóbab szem. Amikor megérett a gyümölcs leszedik, kifejtik belőle a magokat, amiket azután fermentálnak. A fermentálás különböző fajtái a helyi hagyományokból fejlődtek ki. Van ahol farudakra banánlevelet fektetnek és arra halmozzák a nedves kakaóbabot. A halmokra pedig újabb banán leveleket fektetnek. Másik módszer, hogy lyukacsos, nyitott faládákba teszik a nedves kakaóbabot és tető alatt tartják. A fermentálás 4-8 napig tart. Ekkor alakul ki a végleges íz és szín. Ezután szárítják 5-7 napig, majd pörkölik.
A pörkölésen kívül, egyéb tartósítási eljárást nem igényel a kakaóbab ahhoz, hogy hosszan elálljon. Egyedül a nedvességtől szükséges óvni.

Miért más a miénk mint a többi?

A kakaóbab egyedi, komplex íze semmihez sem hasonlítható. Ezen túl fajtánként is jelentős különbség lehet az ízösszetevők között. Ahogy az alapanyagok leírásánál is olvasható a Fino de Aroma minőségű kakaóbabok a világ termelésének csupán 8%-át teszik ki, ami garantálja a komplex ízharmóniát. Mi kizárólag ilyen kakaóbabokat forgalmazunk, amit a lehető legkíméletesebb és gyorsabb úton szállíttatunk ide Ecuadorból a kakaófa őshazájából. Így a vásárlóknak már csak élveznie kell az őserdő aromáját. 

Egészséges mint a kakaóbab!

"Sehol másutt a természetben nincs annyi értékes tápanyag olyan kis helyen felhalmozva, mint a kakaóbabszemekben." - Alexander von Humboldt német természettudós.

A kakaóbab nagyon gazdag flavanolban (antioxidáns), ami bizonyítottan számos betegség megelőzését segíti. A kakaóbabbal végzett kutatások szerint leginkább az érfunkciót javítja. Segít megelőzni többek között a szívinfarktust, a sztrókot, a demenciát.

Van benne anandamid (boldogság vegyület), ami fokozza a boldogságot és motivációt.

Gazdag eszenciális fehérjékben.

Van benne feniletilamin, ami segíti az antidepresszáns hatású hormonok felszabadulását az agyban.

Számos vitamin és ásványi anyag található benne.

Hatékonyabban védi a fogakat mint a fluorid.


Minden kakaóbab termékünk LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES, VEGÁN és PALEO.