Miért Szereti Az Agyunk A Csokoládét? - 5. rész
A csokoládé egy rendkívül komplex étel, több mint 1500 biokémiai anyagot tartalmaz.1
Ezek közül számosról tudjuk, hogy pozitív hatással van az agy egészségére és működésére ami miatt az étcsoki megtalálható minden listán amin a legjobb agyműködést segítő ételek vannak.
9 részes cikk sorozatunkban megismerjük a tudományos hátterét is.
V. AZ ÉTCSOKOLÁDÉBAN TALÁLHATÓ MAGNÉZIUM OLDJA A STRESSZT
A stressz oldásnak több módja is van…
A magnézium étrendünk alapvető ásványi anyaga, ami annyira jó szorongás, és stressz ellen, hogy a természet Váliumának is szokták nevezni.
Segít csökkenteni a stresszt, a kortizol nevű stressz hormon termelődésének visszaszorításával.2
Ha több magnéziumot építesz be a diétádba, javíthatod a memóriád, a koncentráló képességedet, a hangulatodat, az alvásodat és a stresszel szembeni ellenálló képességedet.3
A magnézium nagyrészt hiányzik a diétánkból, de a csokoládé lényeges mennyiséget tartalmaz belőle.4
Egy tábla étcsokoládé tartalmazhatja a napi beviteli szükségleted felét.5
Feltételezhető, hogy azok az emberek, akik sóvárognak a csokoládé után magnéziumhiányosak.
TIPP TŐLÜNK
A magnézium hiányt érdemes változatos, egészséges étrenddel helyre hozni. A jó minőségű étcsokoládé is az egyik eleme lehet ennek. Ha direkt a magnéziumra utazunk, akkor érdemes törökmogyorós, vagy tökmagos étcsokoládét választanunk. A magvak, köztök a mogyoró és tökmag is kiváló természetes magnézium forrás, ha magas kakaótartalmú étcsokin van, maga a kincs.
A tökmagos és mogyorós csokinkat megrendelheted itt => TÖRÖKMOGYORÓS CSOKI, TÖKMAGOS CSOKI
V.-D. Alma
élelmiszermérnök
Források és hivatkozások:
9 PROVEN BRAIN BENEFITS OF DARK CHOCOLATE
1: Chocolate: the sweet taste of ... chemistry?
3: Magnesium and the Brain: The Original Chill Pill
4: Magnesium, an invisible deficiency that could be harming your health