A Chocorino honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Miért Szereti Az Agyunk A Csokoládét? - 2. rész

Ami az agyunknak jó, nekünk is jó. Ápoljuk hát jó minőségű étcsokival. 9 részes cikksorozat a témában.

csoki folyam

A csokoládé egy rendkívül komplex étel, több mint 1500 biokémiai anyagot tartalmaz.1 

Ezek közül számosról tudjuk, hogy pozitív hatással van az agy egészségére és működésére ami miatt az étcsoki megtalálható minden listán amin a legjobb agyműködést segítő ételek vannak.

Az ritka, hogy valami egyenesen finom és még egészséges is, de az étcsokoládé kivétel a szabály alól.

9 részes cikk sorozatunkban megismerjük a tudományos hátterét is.

 

II. AZ ÉTCSOKI SERKENTI AZ AGY VÉRELLÁTÁSÁT

ÉTCSOKOLÁDÉ
Az étcsokoládé összetevői javítják a memóriát, a koncentrációt, a reakció időt és a problémamegoldó képességet azáltal, hogy növelik a véráramlást az agyban.2

A falvanodiokról kimutatták, hogy javítják a véráramlást az agyban a fiatalok és idősek esetében egyaránt.
Egy kísérletben egyetlen adag flavanolban (a kakaóbabban és csokiban található fő flavonoid) gazdag kakaó növelte a véráramlást egészséges fiatalok agyában.3
A Harvard Medical School által végzett kísérletben azt találták, hogy két csésze forró csoki növelte a véráramlást az agyban 2-3 órán keresztül.
Ez a véráram növekedés egy munkahelyi memória gyors teszten 30 %-kal javította az eredményeket.4
A megnövekedett agyi áramlás segítheti a mentális leépülés megelőzését az időseknél.5

 

TIPP TŐLÜNK

kakaobab kézben

Ha szeretnénk elménk frisseségét időssebb korunkban is meg tartani, érdemes rendszeresen kisebb mennyiségű étcsokoládét fogyasztani. Hetente 5-7 alkalommal, 3-5 kocka (5 g/kocka), vagy 5 szem kakaóbab hosszú távon biztosan érezteti hatását. A rendszeres agy-, és test torna persze nem maradhat el így sem. A csokoládé nem helyettesíti az egészséges életmódot, viszont nagy mértékben támogatja! 

KÓSTOLD MEG! ITT=> MÉZESCSOKI

 

V.-D. Alma

élelmiszermérnök

 

Források és hivatkozások:

9 PROVEN BRAIN BENEFITS OF DARK CHOCOLATE

1: Chocolate: the sweet taste of ... chemistry?

2: Boosting Brain Power—With Chocolate

3: The effect of flavanol-rich cocoa

4: Neurovascular coupling, cerebral white matter integrity, and response to cocoa in older people

5: Boosting Brain Power—With Chocolate