A Chocorino honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Ecuadori KAKAÓPOR 200 g

Ecuadori KAKAÓPOR 200 g

Fino de Aroma minőségű kakaóbaból készült kakaópor Ecuadorból, az Amazonas árteréből.

 

Nettó tömeg: 200 g.

Gluténmentes KakaóbabLaktózmentes KakaóbabCukormentes nassolni való

A kakaóbab, így a kakaópor is természetes módon gluténmentes, laktózmentes, cukormentes.

Termék leírás

A legerősebb antioxidáns étel. Magas teobromin tartalmának köszönhetően kellemesen élénkít. Igazi Superfood, nem csak flavanolokban, ásványi anyagokban is gazdag.

A fellelhető termékeink közül, az egyik legegészségesebb. Gazdag, pörköltes, natúr kakaós zamata keveredik a diós, fűszeres jegyekkel.

Bio kakaóbabból készül, ami Ecuadorban terem, abban az országban, ahol a biodiverzitás a legnagyobb a Földön. Az ecuadori kakaóbabokat már régóta a világ legjobb minőségű kakaóbabjának tekintik. Az ecuadori Nacional fajta híres arról, hogy nagyon komplex aromájú és virágos íz jegyeket tartalmaz.

Az nem titok, hogy az ecuadori trópusi vidékekről származó gourmet kakaóbabok kivételesek. A világ közepén fekvő országként, a biodiverzitása és trópusi klímája lehetővé teszi, hogy a kakaóbabot egyedül álló módon termesszék.

 Mi a különbség a Chocorino nyers, teljes értékű kakaópor és a boltokban kapható holland kakaóporok között?

 A legnagyobb különbség a hatóanyag tartalomban rejlik.

Holland kakaópor = Alkalizált kakaópor

Az alkalizálás egy olyan eljárás, melynek során a kakaóport kálium-karbonáttal kezelik, és a kakaó hatóanyagainak 85%-ka sajnos bizonyítottan megsemmisül.

Köztudott, hogy a gyerekek egyik legnagyobb kedvenc itala a kakaó, éppen ezért, amikor legközelebb kakaó készítésre kerül a sor otthon, érdemes lehet körültekintőnek lenni az összetevők megválasztásában.

Ha a kedvező élettani hatásokat vesszük alapul, amikor kakaóport választunk a család számára, akkor erősen a nyers kakaópor felé billen a mérleg, de az ízvilágot illetően is sokkal megnyerőbb számunkra a nyers kakaópor, a hollandhoz képest. Egyszerűen csak finomabb, sokkal természetesebb, illatosabb, teltebb. Az egyetlen hátránya a natúr kakaópornak a halványabb barna színe, már ha ezt hátránynak lehet nevezni.

Mindent összevetve, ha megfelelő alapanyagokból készítjük a kakaót, akkor nemcsak hogy isteni finom lesz, de igazi vitalizáló válik belőle.

 

Mindemellett, jó néhány évvel ezelőtt ez az édes, sötét termék különféle szerepeket játszott az emberi társadalomban. A Mayák spirituális jelentőséget tulajdonítottak neki, kakaó istent tiszteltek. Az Aztékok pedig használták a kakaóbabot valutaként, ételként és kiváltságosak italaként. Európában, aki megengedhette magának frissítőként és orvosságként használta.

Az évek alatt a fogyasztás célja módosult. Manapság ez a legízletesebb módja az élvezetnek és örömszerzésnek. Emiatt és más okok miatt is Ecuador nagyon komolyan veszi a kakaóbabot és annak termelését. (Szakértők egyesítik tudásukat és technikáikat, hogy a lehető legjobb minőségű kakaóbabot termesszék).

Jellemzők

  • bio
  • transz-zsírsav mentes
  • vegán, paleo
  • pálmaolaj mentes
  • tartósítószer mentes
  • mesterséges színezék mentes

15 500 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás.

Készlet: 989db

1 790 Ft
2 200 Ft
Szállítási idő: 2-7 munkanap
- +

Ecuadori KAKAÓVAJ 200 g

Ecuadori KAKAÓVAJ 200 g

2 490 Ft
3 000 Ft
MÉZES CSOKI 75% - 80 g

MÉZES CSOKI 75% - 80 g

990 Ft
1 200 Ft